Tot € 1,00 korting op je tickets

Bloemen en heel veel groen bij Kasteeltuinen Arcen

Logo van Kasteeltuinen Arcen

Het mooiste groene decor van Limburg: Kasteeltuinen Arcen. Waan je in verre oorden in de thematuinen rondom het kasteel, wandel tussen duizenden rozen en aai konijntjes op de Aaiweide. Bijzonder: speel midgetgolf tussen de watervallen!

Zoals elk seizoen zijn charme heeft, heeft elke tuin in Kasteeltuinen Arcen iets unieks. Verken de prachtige siertuinen rondom het zeventiende-eeuwse Kasteel Arcen nabij het pittoreske Arcen. In de kasteeltuinen vind je onder andere een Rosarium waar duizenden rozen bloeien. Of waan je Azië, Italië en andere verre oorden in de vele wereldtuinen. In de schaduw van het indrukwekkende kasteel bewonderje een prachtige collectie rododendrons. Overal zie je weer iets anders moois!

Rosarium: duizenden romantische rozen

Het romantische Rosarium, een weelderige wereld vol rozen, is een van de hoogtepunten van Kasteeltuinen Arcen. In totaal zijn er achtduizend rozenstruiken, met honderdvijftig verschillende soorten rozen. Een lust voor het oog - en voor de neus, want die bloeiende rozen ruiken heerlijk! Er zijn tien rozentuinen, elk met hun eigen thema. In de Klimrozentuin is een gezellig theehuisje, in de Namentuin bloeien rozen die vernoemd zijn naar beroemdheden en in de Romantische Tuin hangt een extra romantische sfeer...

Avontuurlijke ontdekkingsreis door het groen

In de subtropische kas Casa Verde groeien bananenplanten en olijfbomen en in Lommerrijk zoek je de schaduw op onder diverse boomsoorten. In de verschillende wereldtuinen maak je een reis langs allerlei werelddelen. Waan je in Zuidoost-Azië in de Oosterse Watertuin en het Bamboebos en wandel door Toscane in de Italiaanse Tuin.